De Pure Beleving

De plek waar wellness, huidverbetering en een unieke beleving samenkomen.

De Pure Beleving

Zonbescherming en huidverzorging, uw gids voor een stralende vakantie!

Blog - 02 juli 2024 in

Zonbescherming en huidverzorging, uw gids voor een stralende vakantie!

De zomer is in volle gang en dat betekent tijd voor ontspanning, reizen en genieten van de zon na een minder zonnig voorjaar. Maar, terwijl wij uitkijken naar die gouden gloed, is het essentieel om te denken aan zonberscherming en huidverzorging. Bij De Pure Beleving wil ik ervoor zorgen dat uw huid net zo stralend en gezond blijft als uw vakantiegevoel. Hier zijn enkele tips om uw huid te beschermen en te verzorgen terwijl u geniet van uw welverdiende rust.

Waarom zonbescherming belangrijk is.

De zon kan wonderen doen voor uw humeur, maar langdurige blootstelling kan schadelijk zijn voor uw huid. UV-straling kan leiden tot vroegtijdige huidveroudering, zonnebrand en zelfs huidkanker. Een goede zonbescherming is dus cruciaal om uw huid jong en gezond te houden.


Tips voor Zonverzorging

1. Gebruik een breedspectrum SPF: Kies een zonnebrandcrème met een breedspectrum SPF van minimaal 30 en het liefst zelfs 50. Dit beschermt tegen zowel UVA- als UVB- stralen.

2. Vermijd de middagzon: De zon is het sterkst tussen 10:00 en 16:00. Probeer tijdens deze uren schaduw op te zoeken.

3. Draag beschermende kleding: Hoeden, zonnebrillen en lichtgewicht, lange mouwen kunnen een extra laag bescherming bieden.

4. Herhaal het aanbrengen: Breng elke twee uur opnieuw zonnebrandcrème aan, vooral na het zwemmen of zweten.

5. Hydrateer: Drink voldoende water om je huid gehydrateerd te houden.


Huidverzorging tijdens de vakantie.

Naast zonbescherming is het belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te behouden. 


Hier zijn enkele tips:

1. Reinig uw huid grondig: Zweet, zonnenbrandcrème en zout water kunnen uw poriën verstoppen. Gebruik een zachte reiniger om uw huid schoon te houden.

2. Exfolieer: Verwijder dode huidcellen door wekelijks te exfoliëren. Dit helpt om uw huid fris en stralend te houden.

3. Vochtinbreng: Gebruik een lichte, hydraterende crème om uw huid te voeden en uitdroging te voorkomen.

4. Aftersun verzorging: Gebruik aftersun producten met kalmerende ingrediënten om uw huid te helpen herstellen na een dag in de zon.

5. Bezoek een schoonheidssalon: Trakteer uzelf op een ontspannende gezichtsbehandeling of massage. Dit helpt niet alleen uw huid, maar ook uw geest te ontspannen.


Bij De Pure Beleving ben ik er om u te helpen uw beste zelf te zijn, zowel voor, tijdens als na uw vakantie. Neem contact met de schoonheidssalon op voor een persoonlijk advies en ontdek de uitgebreide reeks huidverzorgingsproducten en behandelingen.


Ook De Pure Beleving gaat deze zomer even opladen tijdens een heerlijke vakantie. De schoonheidssalon is daarom gesloten van 20 juli tot en met 12 augustus. Mocht u nog producten nodig hebben, neem dan alstublieft tijdig contact met mij op, zodat indien deze niet voorradig zijn, ik deze voor u kan bestellen.


Geniet van de zon, zorg goed voor uw huid en maak van uw vakantie een stralende ervaring met mooie herinneringen!


Liefs en een zonnige groet,


 Aimée